lördag 23 maj 2015

Hur går det till när man söker till Mathjälpen?

Jag tänkte förklara lite hur det går till när man söker hjälp hos oss på Mathjälpen

Först skriver den sökande till oss och berättar att den inte får ekonomin att gå runt, och tro mig det är nog bland det svåraste som de gör.

Då skickar vi iväg ett formulär som de får svara på. I formuläret vill vi veta lite om familjesituation, inkomster, utgifter och varför de hamnat i denna situation (lite kortfattat) vi kollar även om de sökt hjälp genom någon annan och vilket personnummer de har. Så att vi vet att det är rätt person som söker.

Sen börjar jobbet för våra handläggare.
De läser igenom ansökan, kollar så att det stämmer att personen bor på adressen den sökt till, ställer lite följdfrågor om ekonomin och deras livssituation. Ibland behöver man ställa många frågor och ibland räcker det med några stycken.

Efter det googlar vi de sökande, kollar bloggar, facebook, det händer tom att handläggarna får ringa skatteverket för att få vissa uppgifter bekräftade.

Bedömer de sedan att familjen  har det så tufft att de behöver få ett ärende hos oss; så skriver de ihop en ansökan och lägger ut på Mathjälpens sida.

Det är då vi hoppas på stor spridning av inlägget. För ju fler som gillar, delar och taggar kompisar i inlägget desto snabbare brukar vi kunna få in givare till familjen.

När givaren ser inlägget så skriver den till Mathjälpen och berättar vad den kan hjälpa till med och för vilken summa (på ett ungefär.) Det är för att administratörerna som sitter på givarsidan ska kunna se när familjen fått så det klarar sig i några dagar.
Givarna ger allt från leksaker, till kläder, mat, tvätt/sköljmedel, hygienartiklar, presenter ja till och med pellets har vi lyckats förmedla.

Alla ger efter sin förmåga och direkt till familjen. Det kan vara allt från ett presentkort på 100kr som de skickar med posten till som sagt var pellets.

När administratörerna på givarsidan ser att familjen fått in nog med givare så att de klarar några dagar så stänger de ärendet. Många gånger stänger de ärendet innan all hjälp har hunnit fram och det är för att handläggarna på sök snabbare ska kunna få ut nya ärenden. Vi försöker hålla 10-15 ärenden på väggen samtidigt så att det ska vara lättare för givarna att se vad som behövs.

Så nu vet ni hur det går till när man söker hos oss, och vill du själv bli givare men inte alltid har möjlighet att kolla vilka ärenden som är aktiva så får du hemskt gärna anmäla dig till vårt givarregister. Klicka här för att anmäla dig till givarregistret

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar