fredag 18 april 2014

Cancer del 3


När jag kom till kirurgen i Umeå så hade de en ultraljudsspecialist från Kina där som skulle kolla på min hals med ultraljud. (Ja de hade inte tagit dit henne för min skull utan hon var där för att undervisa)

De var tre stycken som körde runt med ultraljudet på min hals för att undersöka mig.

Allt såg bara bra ut men köldkörteln var stor. Den ska vara 2-3 cm och min mättes till 8cm. De upptäckte även att knölen hade börjat skjuta mitt struphuvud åt sidan.

Så det förklarade saken varför jag inte kunde ligga och sova på vänster sida längre för jag fick sådan andnöd. Jag är ju inte den som oroar mig i onödan så jag började sova på högersida istället. Fast nu hade jag ju förklaringen på varför.

Så det blev bestämt att en operation måste göras.

De förklarade för mig att det fanns en liten risk att man förstörde stämbanden när man opererad eftersom de ligger så nära. Händer detta så kommer jag bli hes för resten av mitt liv.

Kan redan nu berätta att stämbanden har fått sig en lite kyss och blivit lite skadade men jag är inte hes. Jag kan däremot inte sjunga höga toner för då försvinner rösten och sedan spricker den. Barnen tycker att det är väldigt roligt när jag sjunger Blinka lilla stjärna där med högt tonläge för det skär sig på ordet stjärna så det blir som ett tjut istället. (Väldigt svårt att förklara)

Så det var bara åka hem och vänta på en kallelse så de fick skära upp min hals och blocka ut halva köldkörteln.


Alltså när jag tittar på bilden så fattar jag inte att jag inte sökte hjälp från början utan tänkte "Äh den ska nog vara där" (har lovat min läkare att dyker det upp en knöl igen så ska jag inte vänta så länge med att söka hjälp)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar